Nieuwe regels COVID-19 | Oktober 2022

Recent werd de teststrategie voor COVID-19 opnieuw aangepast. De nieuwe regels maken het gebruiken van onze online COVID-tool niet langer noodzakelijk, waardoor je deze niet meer zal terugvinden op onze website.

Wat zijn de nieuwe regels?

Indien je milde luchtwegklachten hebt, is een PCR-test bij de huisarts of het testcentrum niet langer aanbevolen. In dit geval volstaat een zelftest of sneltest via de apotheek. Uiteraard blijft het belangrijk om toch bij je huisarts langs te gaan bij ernstige klachten of indien je te ziek bent om naar school of je werk te gaan.

Wat als je een positieve zelf- of sneltest hebt?

Bij een positieve zelf- of sneltest neem je best telefonisch contact op met ons secretariaat indien je een attest voor je werk of school nodig hebt. Bij ernstige klachten kan er op dat moment ook een consultatie ingepland worden. Indien je slechts milde klachten hebt, is een nazicht bij de huisarts niet noodzakelijk en is het vooral belangrijk om tijdens je quarantaine uit te zieken. De geneesmiddelen die je hierbij kunnen helpen (bv. pijnstilling, neusspray, keeltabletten, ed) zijn zonder voorschrift verkrijgbaar bij de apotheek.